Informații utile creare și administrare „CONT MEMBRU ARAT”

Pentru a apărea în lista de ”Profeșioniști AT”, din Ianuarie 2023 este nevoie să aveți un cont de membru ARAT pe acest site.

  1. Contul de membru ARAT vi-l puteți crea singur(ă) accesând pagina ”Înregistrare membru”. După verificarea corectitudinii datelor introduse, veți primi un mail de confirmare a înregistrării iar profilul dumneavoastră va apărea pe pagina de ”Profesioniști AT”.
  2. În cazul în care vreți să vă actualizați datele profilului creat la înregistrarea pe site, puteți accesa oricând pagina ”Editare Profil”.
  3. Pentru a vă putea actualiza profilul de membru ARAT este nevoie să vă autentificați pe pagina ”Autentificare membru” cu adresa de email și parola cu care v-ați înregistrat.
  4. Dacă v-ați uitat parola de acces pe site, o puteți reseta oricând accesând pagina ”Resetare Parolă” folosind adresa de email cu care v-ați înregistrat.

În cazul în care întâmpinați orice problemă legată de funcționalitatea acestor pagini, vă rugăm să trimiteți un email la adresa webmaster@arat.ro

Procedură de promovare pe site-ul ARAT pe pagina ”Profesioniști AT”

Luând în considerare Decizia Consiliului Director ARAT (CD ARAT) Nr. 4/15.12.2022, CD ARAT, în colaborare cu Comisia Profesională ARAT (CP ARAT), stabilește următoarele aspecte tehnice:

I. Promovarea pe site-ul ARAT la secțiunea ”Practicant AT în supervizare”

1. Persoana care dorește să fie promovată pe site va trimite pe adresa CP ARAT (comisiaprofesionala@arat.ro) copii următoarele documente:

– Pentru domeniul AT Psihoterapie
a) Atestat de liberă practică eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR), pentru Psihoterapie-Analiză Tranzacțională
b) Contract supervizare înregistrat la CPR, având perioada de desfășurare încă valabilă

– Pentru domeniile AT Consiliere/Organizațional/Educațional
a) Adeverință eliberată de Comisia Profesională ARAT
b) Contract de supervizare semnat cu un supervizor AT, certificat de EATA/ITAA, pe domeniul respectiv

2. Comisia Profesională ARAT va verifica valabilitatea documentelor primite și calitatea de membru ARAT și va transmite către persoana solicitantă și către webmaster-ul ARAT rezultatul, confirmând dreptul de a fi sau nu promovat pe site.

3. Un cont creat pe site-ul ARAT va deveni activ doar în cazul confirmării de către CP ARAT a dreptului de a fi promovat pe site.

II. Promovarea pe site-ul ARAT la secțiunile ”CTA” / ”PTSTA” / ”TSTA”

1. Persoana care dorește să fie promovată pe site va trimite pe adresa CP ARAT (comisiaprofesionala@arat.ro), copii după următoarele documente:
– Certificat de CTA sau de TSTA, respectiv Contract EATA/ITAA pentru PTSTA, având perioada de desfășurare încă valabilă
– Pentru domeniul Psihoterapie AT – Ultimul atestat de liberă practică eliberat de CPR, pentru Psihoterapie-Analiză Tranzacțională.

2. Comisia Profesională ARAT va verifica valabilitatea documentelor primite și calitatea de membru ARAT și va transmite către persoana solicitantă și către webmaster-ul ARAT rezultatul, confirmând dreptul de a fi sau nu promovat pe site.

III. Pe site-ul ARAT vor putea fi publicate copii după următoarele documente profesionale:
– certificatele de CTA și/sau TSTA
– ultimul atestat de liberă practică în Psihoterapie-Analiză Tranzacțională eliberat de CPR (în cazul profesioniștilor în AT Psihoterapie)
– (pentru practicanții în supervizare din domeniile AT-O/C/E) copie după adeverința eliberată de CP ARAT.

Notă: Pentru profesionștii din domeniul Psihoterapie este obligatorie publicarea pe site a Codului RUP.

(*) Detalii despre alte niveluri de certificare AT și alte specialități dobândite de titularul unui cont pe site-ul ARAT vor putea fi menționate în cadrul rubricilor ”Alte certificări/calificări” și/sau ”Scurtă biografie”.