Comunicarea deschisă

Clientul şi practicianul AT trebuie să aibă toate informaţiile despre ceea ce se întâmplă în timp ce lucrează împreună. Aceasta decurge din conceptele că oamenii sunt OK şi că fiecare are capacitatea de a gândi.

Clientul are acces la notiţele referitoare la caz ale practicianului. Practicianul încurajează clientul să înveţe conceptele AT, astfel acesta îşi poate asuma un rol egal în procesul schimbării.

Contracte

Analiza tranzacţională este bazată pe stabilirea unui contract mutual, stabilindu-se un angajament de a efectua o schimbare. Practicienii AT văd oamenii ca fiind capabili să decidă ceea ce doresc pentru viaţa lor. Berne a definit un contract ca un angajament bilateral explicit în vederea unui mod de acţiune bine definit. Contractul va include cine sunt cele doua părţi contractante, ce urmează ele să facă împreună, cât timp va dura activitatea, care va fi obiectivul sau rezultatul acestui proces, cum vor şti ei că au ajuns acolo şi în ce mod va fi acest lucru benefic pentru client.

Există două tipuri de contracte:

Contractul de afaceri (administrativ) – este o înţelegere între client şi terapeut referitor la detaliile de plată, când şi unde se desfăşoară şedinţele, cu ce frecvenţă etc.

Contractul de tratament (clinic) – se referă la ceea ce clientul doreşte să schimbe şi ce este dispus să facă pentru a ajuta la producerea schimbării, terapeutul spunând la rândul său dacă este dispus să lucreze cu clientul pentru realizarea schimbărilor solicitate de client şi va menţiona cu ce va contribui el la acest proces.