ARAT la 18 ani

Asociația Română de Analiză Tranzacțională s-a înființat în noiembrie 2000 și tocmai ne-am sărbătorit majoratul printr-o conferință cu tema „Maturizare și schimbare”, prima Conferință Națională de Analiză Tranzacțională susținută în totalitate de traineri români certificați în AT!

Cu această ocazie, ne-am bucurat de a fi împreună, aproape 100 de persoane aflate în diferite faze ale parcursului profesional și ale implicării în comunitatea AT – de la formatori certificați până la cursanți în primul an de AT, de la membri fondatori ai asociației până la studenți care acum s-au întâlnit pentru prima dată cu Analiza Tranzacțională. Am învățat împreună despre frumusețea și despre dificultățile proceselor de maturizare și schimbare, despre nevoile și vulnerabilitățile pe care le avem în aceste procese și despre cum ne putem sprijini unii pe alții să creștem. Am reflectat la felurile în care ARAT, ca mediu în care aparținem, facilitează sau interferează cu dezvoltarea personală și profesională a fiecăruia dintre noi. Ne-am uitat în urmă la amintiri de-a lungul celor 18 ani, uneori cu ochii înlăcrimați, alteori cu zâmbete nostalgice sau cu hohote de râs. Am celebrat, luat în considerare și valorizat resursele pe care le avem chiar între noi, „acasă” – traineri care facilitează workshop-uri de calitate, participanți implicați, organizatori și voluntari dedicați.

Iar la această sărbătorire au participat, pe cale virtuală, câțiva dintre formatorii din alte țări care au fost alături de comunitatea noastră pe lungi durate în ultimii 18 ani. Vă invităm să urmăriți aici discursurile pe care ni le-au trimis pentru deschiderea conferinței:

Le mulțumim din nou tuturor celor care au participat la sărbătoarea noastră și vă așteptăm, pe cei interesați, să ducem împreună mai departe spiritul AT în România!