Karina Heiligers

Formator şi Supervizor în Analiză Tranzacţională în psihoterapie sub supervizare (PTSTA-P)

Karina Heilligers este psiholog clinician, psihoterapeut specialist în Analiză Tranzacţională, CTA – P din 2015, psihoterapeut în terapie familială sistemică și de cuplu centrată pe emoții, trainer și supervizor sub supervizare în Analiză Tranzactionala, fiind PTSTA-P din 2016 și trainer la institutul Physis, Timișoara. Karina lucrează în practică privată în terapie individuală, de grup, cuplu și familie.

 

Workshop în cadrul Conferinței: Alchimia terapiei de grup – despre noi și vulnerabilitatea de-a fi impreuna

„The alchemist had to recognize opposites inherent in any process, and then to unite them”. „The alchemist’s spiritual and moral involvement in his or her experiment is an essential part of the process”. (The Mistery of Human Relationship, Nathan Schwartz-Salant, 1998)

De la fragmentare la integrare, de la frică la încredere, de la proiecție la intimitate- haideți să vorbim despre terapia de grup. Cum facilităm siguranța, contactul, acceptarea, includerea, cum tolerăm diferențele și anxietatea, sunt provocări permanente pentru orice terapeut și participant la un grup de terapie. Experiența vie, spontană și complexă, evoluția imagoului de grup, fricile existențiale și inconștientul grupului, sunt prezente în orice grup.

Când ne gândim la terapia de grup, oare care este esența acesteia pentru fiecare dintre noi?  Oare care este transformarea pe care o așteptam, conștient sau inconștient? 

Invitația pentru acest workshop este de a ne aduce provocările, întrebarile, îndoielile și experiențele împreuna, pentru a învăța mai multe despre terapia de grup. 

Acest workshop se adresează terapeuților de grup sau persoanelor interesate de terapia de grup.