Ioana Preda

 

Analist Tranzacțional Certificat în psihoterapie (CTA-P)

Ioana este Analist Tranzacțional Certificat în Psihoterapie, cu 12 ani de experiență profesională atât în România cât și în Marea Britanie, unde a lucrat în sistemul național de sănătate, organizații non-guvernamentale și în practică privată. Lucrul în străinătate i-a adus multe necunoscute și dificultăți, dar și o expunere neprețuită față de diversitatea umană. Lucrează afirmativ cu persoane aparținând oricărei religii sau culturi, orientări sexuale și identități de gen.

S-a specializat în terapia traumelor relaționale foarte timpurii și a persoanelor care au suferit și diferite forme de discriminare și abuz fizic și sexual. Anul trecut și-a început formarea în AEDP (Accelerated Experiential Dynamic Psychotherapy), o metodă psihoterapeutică contemporană ce-și are rădăcinile în teoria atașamentului și ramurile în bogăția celor mai recente decade de cercetare neuro-psiho-biologică.

Zi de zi este martora puterii reparatorii și vindecătoare a experienței împărtășite, fie că este în rol de terapeut, de clientă, de fiică sau prietenă. 

 

Workshop în cadrul Conferinței: “Ia-ma în brațe și nu-mi mai da drumul” – reintegrarea Starii Eului de Copil

Dragii mei, vă propun să urmărim din nou împreuna un material video, extras dintr-o ședința de terapie. Îi mulțumesc clientei mele pentru generozitatea și încrederea ei, fără de care împărtășirea unui material atât de duios și sensibil nu ar fi fost posibilă.

A este o clientă nouă, iar acest fragment, extras din a treia noastră întalnire, este unul foarte special pentru noi. El reprezintă un triumf categoric al vieții în fața deznădejdii, la finalul căruia clienta simte că “am recăpătat o parte din mine”. Vă vom lua așadar cu noi intr-o călătorie prin timp, în care vom parcurge organic drumul de la o stare arhaică de singurătate profundă și lipsa de sens existențial, la un prezent plin de iubire de sine, siguranță și confort. Montajul video durează 40 de minute, iar dacă avem timp vă voi mai arată încă un fragment scurt, înregistrat la două luni după această ședință, unde se vede ce frumos și cu câtă loialitate și-a ținut clienta promisiunea față de Copilul interior, aceea că “o sa fiu alături de tine mereu”.

Vom discuta pe marginea studiului de caz și vom dezbate procesul folosind limbajul Analizei Tranzacționale, al teoriei atașamentului și neurobiologiei. Workshop-ul se adreseazӑ colegilor psihologi, psihoterapeuți, consilieri, educatori si traineri, precum și tuturor participanților interesați de propria dezvoltare și vindecare emoționalӑ.

CONFIDENȚIALITATE: Pentru protejarea confidentialitatii clientei mele, orice participant care o recunoaște pe A. sau pe alți oameni menționați în material va fi rugat să se retragă de la seminar. Vă mulțumesc pentru înțelegere.

Vӑ aștept cu drag,

Ioana